Vad vi gör

Vad vi gör

På DIN Datakonsult är vår uppgift att hantera data och våra tjänster består både av att lagra den och att hantera den, i flera bemärkelser av ordet. Vi hjälper dig med allt från att skaffa en plats att lagra din data på till att skapa databaser för ditt företags skull. Med tjänster som är anpassade efter ditt företags behov och arbetssätt kommer ert arbete att bli enklare att hantera, och vi garanterar hög kvalitet och förstklassig service på allt vi levererar.

För att det ska vara lättare att se vad vi kan göra för er har vi delat upp våra olika tjänster i underrubriker så att du enkelt hittar det du letar efter, och om du har några frågor gällande våra tjänster kan du skicka dem till kontakt@dindatakonsult.se

Uthyrning av lagringsutrymme

För de som har en stor mängd data som behöver lagras, oavsett vilken typ av data det gäller, kan det ibland krävas mer arbete än vad man är beredd att lägga på det. De servrar som datan lagras på genererar värme och tar upp fysisk plats som du kanske hellre skulle använda till annat, och då kan du istället hyra lagringsutrymme av oss. Vi erbjuder dig inte bara utrymme för att lagra din data på utan ser även till så att servrarna är åtkomliga närhelst du önskar samt att vi kan komma med rekommendationer gällande vad du behöver.

När du hyr lagringsutrymme av oss får du tillgång till:

 •  Din data, vilken tid som helst på dygnet
 •  Regelbundna omstarter
 •  Regelbunden uppbackning av data, för att underlätta om något skulle gå fel
 •  Kontrollverktyg för att kunna starta om servern på egen hand vid behov
 •  Support stora delar av dygnet
 •  Temperaturinformation, så att du alltid kan se hur varm servern är
 •  Möjlighet att utöka ditt utrymme, till förmånligt pris

Installering av servrar

Ibland kanske man har data som är konfidentiell, eller helt enkelt trivs bäst med att lagra data på plats i sitt eget kontor, och då kan vi hjälpa dig genom att sätta upp din servermiljö. Det finns många sätt att konfigurera sina servrar på och många fallgropar man kan hamna i om man gör på fel sätt: I det optimala fallet vill man givetvis få ut så mycket som möjligt av den hårdvara man har och inte vare sig låta prestanda gå till spillo eller råka överbelasta systemet. Med mångårig erfarenhet och stor kunnighet om både hårdvara och servermjukvara kan vi vägleda dig och hjälpa dig med installation av allt från operativsystem till processor. Visa oss era datordelar och så matchar vi dem mot lämplig mjukvara!

Skapa databaser

Många sitter med ett stort antal dokument skrivna i Excel eller andra kalkylprogram och måste leta igenom mapp efter mapp för att hitta det de letar efter. Stämmer beskrivningen in på dig och dina medarbetare? Då kanske det är dags att skaffa er en databas där ni kan lagra samma information som i dokumenten, med fördelen att sökning efter information går snabbare och blir mer effektiv. Vi kan hjälpa er med att åstadkomma det genom att:- Analysera er

verksamhet för att se vilken typ av databas som bäst stödjer er

 •  Bygga upp er databas från grunden, eller
 •  Integrera den i en redan existerande databas ni har
 •  Sköta import av information
 •  Manuellt överföra information som ej går att importera
 •  Tilldela informationen nyckelord, kopplingar etc.

Databaser som vi skapat åt er har garanterat hög säkerhet och smidig åtkomst samt flexibel design. Vi utför tjänsten för er skull så vi tar givetvis hänsyn till era önskemål då vi skapar den, och om något inte skulle se ut som ni tänkt er då vi är färdiga arbetar vi med er för att rätta till det. En anpassad databas kommer både att underlätta ert arbete och effektivisera era processer, och det är exakt en sådan vi skapar åt er!

Databasunderhåll

Att underhålla sin databas är lika viktigt som att rensa stuprännorna på ett hus, för om det tar stopp någonstans i en stupränna rinner inte vattnet ned som det ska och det är samma sak med en databas: Om någonting som inte borde finnas där ligger och skräpar i databasen kan informationen som kommer ut bli felaktig eller så kanske man inte får ut någon information alls. Det kan även vara så att kopplingar saknas så att även när vi skriver in information i er databas så får ni inte ut något och det mest känns som om ett svart hål slukat allt ert hårda arbete. I de allra flesta fall finns det dock ingen anledning till oro eftersom vi kan ta oss an era problem och använda vår expertis för att se till så att allt flyter på som det ska.

Nu kanske ni undrar hur vi ska lyckas rensa och underhålla er databas när vi inte vet hur ert företag arbetar och vilken typ av information ni lagrar, och det behöver vi heller inte veta för det vi gör är helt enkelt att vi:

Ser till så att ni har bra relationer. Det finns många sätt att bygga upp en relations-tabell på, och ju bättre tabellen fungerar desto bättre kommer ert arbete med dem att bli. På vilket sätt kan de förbättras?

Kollar på och analyserar era nyckelord. Att nyckelorden fungerar är en viktig del av databasen eftersom de fungerar som namn och rubriker, och tänk er alla fel som kan uppstå om ni inte vet namnet på en affärskontakt. Därför granskar vi dem för att se till så att de fungerar som de ska. Har alla tabeller en primärnyckel? Är valet av nyckelord det mest optimala alternativet? Hur kan vi förbättra det?

Granskar era kopplingar i sömmarna. Att enbart lagra all information räcker givetvis inte, för man måste ju även kunna använda den till något. Leder alla främmande nycklar till en primärnyckel? Går alla tabeller att komma åt utifrån? Finns det dubbla kopplingar som inte borde existera?

Hemsida Skapa databaser

Synar säkerheten. Precis lika viktigt som det är att man själv kommer åt innehållet i databasen är det givetvis att inte obehöriga kommer åt det, samt att de inte kan föra in farligt material. Är innehållet ordentligt skyddat via lösenord? Är skadliga fraser blockerade? Finns det skydd för att förhindra oavsiktliga borttagningar av innehåll?

Användargränssnitt

För att komma åt en databas från distans, till exempel om du behöver hjälpa en kund med ett brådskande ärende eller om du vill dubbelkolla något hemifrån, behöver du ett fungerande användargränssnitt. Tänk dig att du kan logga in på en webbsida lika enkelt som du loggar in på din mail och att du klarar av att läsa innehållet i databasen lika enkelt som du kan läsa din e-post – Vi kan hjälpa dig med det!

Våra tjänster för användargränssnitt erbjuder dig:

 •  Enkel åtkomst till databasen från kontorsmiljön
 •  Enkel åtkomst till databasen varsomhelst ifrån!
 •  Snygg design och lättlästa menyer
 •  Lättförståeligt innehåll och hög funktionalitet

Alla som tagit sig en titt i en typisk databas vet hur svår den kan vara att hantera och hur lätt det är att göra misstag, men inte när vi är färdiga med den! Vi tar dina databaser och lägger på ett lager ovanpå som inte ändrar innehållet (så du behöver inte vara orolig för att mista någon information) och som helt enkelt gör det lättare att läsa och arbeta med. Det handlar med andra ord om att visualisera ert innehåll på ett effektivt och snyggt sätt.

Dok Hemsida Användargränssnitt

Systemåterställning och återskapande av data

Även det bästa programmet eller den bästa datorn råkar då och då ut för oförutsedda fel, och det kan handla om allting från att ett virus tagit sig in till att någon snubblar över en sladd så att strömmen bryts. När ni använder er av våra produkter är återställningen av förlorad data och inställningar både snabb och smärtfri, men vi hjälper er med systemåterställningar även för tjänster vi inte installerat (i de fall då det är möjligt).

Att hantera en databas, särskilt om den saknar ett användarvänligt användargränssnitt, innebär att man ibland råkar göra sig av med något som man inte borde ha gjort sig av med. Ibland går det att klicka på ångra, men många databaser saknar funktionalitet för att på ett korrekt sätt återskapa den data som gått förlorad – Och då kan vi hjälpa dig med det. Vi kan även ställa allting tillrätta när ett maskinvarufel slår till och data blir korrupt, antingen genom att återställa den till dess ursprungliga skick eller genom att extrahera all fakta från den och lagra på nytt.